…sa batem campii cu gratie, doamnelor si domnilor!

când te doare afli unde ţi-e locul

akedia 2

nu pot să schimb nimic absolut nimic îmi amintesc cum intru în acea casă neprimitoare există o delicateţe a refuzului praguri de catifea bariere moi şi elastice te împingi în ele iar ele iau forma trupului tău înaintează odată cu tine cât poţi tu să împingi în ele pereţi de cauciuc uriaşe cagule ale însingurării işi modifică dimensiunile în funcţie de puterea ta de a păstra proporţiile propriei fiinţe memoria ei

*

“Tată, chiar aşa ai făcut: când ai trecut pe la mine în drumul tău către spital, ai privit în jur ai străbătut cu paşi mici, atenţi, tot apartamentul ai plimbat indexul pe un raft al bibliotecii şi mi-ai zis tu când ai de gând să mai ştergi praful ăsta? Aminteşte-ţi!”

*

îi scriam lui A.U. despre crăpăturile din zid uneori după un mic cutremur aproape insesizabil cu simţurile noastre se deschid fante subţiri în peretele casei tale strâmte poate sa fie un turnuleţ cu cocoş în vârful acoperişului un far cu oglinda mare şi bec poate fi o haină o armură sau doar un coif sau numai o mască

*

“M-am rătăcit, A, exact acum m-am rătăcit, când rătăcirile erau interzise de toate poliţiile secrete ale lumilor; nu am poftă să vânez fulgii cu gura să îi las să se topească pe plita limbii încinse, aşa cum ştiu că o poţi face tu, cu foamea aia curată pentru simplu şi simplitate, cu toate că ai văzut şi tu cu câtă migală este construit fulgul de zăpadă, ce dantelarie complicată, fabuloasă, este el.”

*

Dantelareasa cuminte în camera ei înecată în lumina mierie cu ghergheful pe genunchi cu părul strâns în bonetă. Cât de cu minte este dantelarul cât poate imagina acul lui înfipt în ghergheful în care brodează formele lumilor noastre…

*

“Mi-e teamă că golul ăla despre care vorbeai este reconoscibil în tabelul lui Mendeleev, tare teamă îmi de asta. Şi daca eforturile mele de umplere pot fi picurate dintr-o eprubetă în alta, un gest doar şi, apoi, efectul napalmului care pârjoleste linoleumul din atelierul de chimie. Caut formula chimică a luminii. Aşa ar trebui sa fie – luminos sau măcar un spot în întuneric, ca o flacaruie de lumanare. Uneori se crapă peretele ăsta negru în breşe subţiri ca un gheţar de nămol sub arsura verii, fisuri alburii prin care pot zări ca printr-o ceaţă lăptoasă chipul bunicii din partea tatălui. Se numea Floarea şi mă ţinea în poală ca pe o prinţesă în jilţ. Tare mult m-a iubit bunica mea. Eu şi acum o iubesc. În momente ca acestea zâmbesc curat şi caut să mă bucur din tot sufletul, să îngrămădesc în mine cât pot cuprinde fericirea, ca într-un eclesiast ratat.”
*

îmi spui e bine de tine ai descoperit golul fii fericită ceilalţi trăiesc cu el se dezvoltă şi creşte în ei şi ei îl duc până la moarte fără să ştie că el i-a ocupat

acel gol prin care poţi ieşi şi intra din şi înlauntrul tau îl duc ca pe o băşică de peşte

îţi mai aduci aminte când erai copil şi mama tatălui tău spinteca peştele degetul arătător vârât în măruntaiele lui o scotea năclăită de sânge tu o puneai pe o piatră şi o striveai sub călcâiul gol bătătorit de ţărâna fierbinte a vacanţelor

îţi mai aduci aminte plesnetul cât putea ea rezista sub greutatea ta de copil te bucurai când băşica se spărgea îl ţinuse la suprafaţă până a nimerit în ac undiţă năvod

pe noi nu ne ţine la suprafaţă nu ne zboară şi nu ne pluteşte acest gol ne trage la fund ca o piatră de moară

*

“Nu, nu te pot iubi, nu te pot urî toţi oamenii cum nici tu pe toţi. Trimite-mi o listă cu cei nedragi şi dragi ai tai – separă-i în vii şi adormiţi. Tu eşti ei. O să mă rog pentru ei”

Reclame

37 responses

 1. diminutivata

  ai dreptate.

  noiembrie 18, 2007 la 5:33 pm

 2. diminutivata

  ti-am mai spus ca imi plac ochii tai verzi??porti lentile??(sau ai surorii tale,Remusa,ma rog..)cati ani mai ai acum… 😀

  noiembrie 18, 2007 la 5:36 pm

 3. diminutivata

  ?

  noiembrie 18, 2007 la 5:37 pm

 4. „nu am poftă să vânez fulgii cu gura”
  Tare mi-a plăcut asta! Plăcerea născută din distrugere. Auzeam ieri la televizor cum că în parcul naţional nu ai voie să ai la tine o puşcă. Ocroteşti senzaţia pe baza non-simţurilor, o cale antagonică şi atât de surprinzătoare! Şi totuşi atât de singuratecă în unicitatea ei încât pare să-şi nască o umbră a propriul său contrast.

  noiembrie 18, 2007 la 6:11 pm

 5. rameau

  bai
  nu te mai iubesc
  pari o bucata de carbon
  adica o copie trasa pe sub mana
  scrisa cu plumb
  cu hidrargir arabesc scos din burta camilei
  bem tush negru, casc plictisit, niciuncrac de gagica misto in zare
  scuip pe perete o semiluna cu forma oculta
  barocul e un lux? vrei sa fi studenta mea la nihilism?
  si de ce ma scarpin mereu sub aquaductele paraginite, oare e prost construita Roma?
  solidul pervers ma intereseaza, bucile tale pe care nu le musc dar banui taria lor ferma
  cate femei fac sex in clipa asta ?
  cate isi verifica agenda, temperatura rectala, ovulatia
  vor toate copii, dar nu pe cale bucala
  macelarul ma imbie cu un antricot german
  si mi-e asa de dor de nibelungi si de blondele lor violate dupa razboi
  sa luam de pilda un motet, sau o sonata rebela in sol major
  trei timpi si patru miscari, Musorgsky
  tablouri intr-o expozitie farmaceutica
  carbon contra gazelor emise de fratii mei oamenii
  ai vazut cum mor urshii polari ?
  stiu ca nu iti pasa de nimic
  doar numele tau de fata e Gloria
  si atat.
  ===
  Rameau (A) din departare

  noiembrie 18, 2007 la 10:41 pm

 6. mi-ai mai spus si stii ca nu port, inca, niciun fel de lentile. aveam, totusi, 92 ani pe la pranz. nu e cazul, inca…
  nu am sora nu am frate dar mi-e dor de codrul verde. asta pentru ca stiu ca iti doresti sa intelegi printre legi. priveste doi regi betegi si te reculegi.

  de ce „bibliotecarul”? chiar esti? te-am mai intalnit si iti incercam semiotica, cu degetul. part two: ti s-a intamplat, vreodata sa nu iti mai doresti absolut nimic?

  baby, sunt atat de fitoasa incat
  buzele au incalecat una peste alta
  coapsele pe crupa lui calda si aspra
  degetele pe grumazul tau pofticios
  vrei sa apas?

  sa nu ma intrebi ce am visat noaptea trecuta, pls. sad sand, baby

  noiembrie 19, 2007 la 5:34 am

 7. lumsa

  nu sunt inca posedata de vreun spirit. glossolalia imi aduce aminte de ciripeasca fluenta din clasa nevertebratelor. e clar, n-am loc aici.
  caut locuri, stii bine. imi spun des, foarte des, nu mai cauta, doar sezi – asta este locul: in nemiscare.
  ma „doare” si cu toate astea nu-mi gasesc vreun loc. de unde vii cu ideea ca afli unde-ti e? nu mai am degetele presate pe incheietura mainii tale sa stiu care-i mersul leganat si provocator …ca si un peste ce iese doar cand si cand la suprafata sa ia o gura de aer – ararul contact cu realitatea. filmul este deci frant in locurile cheie. nu-mi mai pun mintea sa rezolv puzzles cu grad inalt de dificultate.
  altfel, este.
  *
  salve cu inflorituri de lauri in piatra seaca !

  noiembrie 19, 2007 la 9:12 am

 8. inca un exemplar din categoria tinerilor (post)postmodernisti: e talentata, insa nu are nimic de spus. „bate campii cu gratie”.

  noiembrie 19, 2007 la 4:23 pm

 9. chiar si asa, trebuie sa recunosti ca sunt exemplar reusit… mi-a placut ultima poza si cum ai tratat-o. da-i bice! si tu ii bati, stay cool:)

  lumsa, A.U. ar fi trebuit sa fie duhovnicul meu. textul are aproape 1 an de cand e scris. cred ca la acea manastire mi-ar fi placut sa ajung dar nu a fost sa fie…

  noiembrie 19, 2007 la 6:06 pm

 10. hehe, batem campii impreuna? eu am deschis un blog din frustrari. n-am pretentii. in schimb am prezumtii.

  noiembrie 19, 2007 la 6:40 pm

 11. hehe e puternic si imi place. ai o bila roz. dar nu asta doream sa spun. daca frustrarile te fac creativ e perfect. te va deranja daca ii vom bate impreuna dar nu neaparat singuri…?! nu de-alta dar Sf Petru nu apuca sa dea nr de inregistrare la atatea cupluri, asa ca am pornit la gramada.

  vii?

  noiembrie 19, 2007 la 7:35 pm

 12. diminutivata

  sa ma anunti cand faci 100… 🙂
  vin cu niste torturi…

  noiembrie 19, 2007 la 8:09 pm

 13. am facut acum o ora, deja:(
  acum am 103 ani si 10 min…
  de ce nu mi-ai zis ca ai luat leafa? am vazut roata de tras, la unirea, in superoferta. cu manual de utilizare in lb romana si poze cu closca.

  horea, oul & crisan

  noiembrie 19, 2007 la 8:24 pm

 14. lumsa

  nu stiu cine-i a.u. trebuia sa stiu? stii ca ma incurci mereu.

  deci, cine pe care aici? astept tranta campeneasca. doar asa ceva m-ar face sa rad azi. nu e luni. doar vi se pare.
  pupuc. :)))))))))))))))))) adica, zambet cu multe guri la doar o pereche de ochi.

  ps ti-a scris matusa. ferea!

  noiembrie 19, 2007 la 10:30 pm

 15. vin sa batem impreuna! ce am de facut mai departe?

  noiembrie 19, 2007 la 10:33 pm

 16. bebe, am intrerupt si e wow. a overwhelmin one:( nu trebuia. maine reiau. mi-e cam dor. nici eu nu stiu. acum o sa vad. just a monk. mereu gresesc.

  amza, trebuie sa-mi faci curte, first. inteligenta. asa ca, inventa! deschide-ti fontanela si porii ca la baia de aburi orientala! inchide ochii si scrie. asa, orb!

  fireste ca e greu. dar ce credeai…?!

  noiembrie 19, 2007 la 10:43 pm

 17. intr-o baie orientala nu incap decat barbati. asadar ma trimiti sa stau transpirat, lasciv, inconjurat de testosteron si prosoape albe ca sa stimulez imaginatia creatoare in folosul unui demers amoros inteligent. grea misie, domnisoara, grea…

  noiembrie 19, 2007 la 11:15 pm

 18. am pregatit parfum de feromoni de gladiatori, amza. te vei satura de barbati puternici, la un moment dat. te vei orienta catre tigrul catre care voi arunca batista.

  are si initiale brodate cu fir de aur. a la carte…

  noiembrie 19, 2007 la 11:40 pm

 19. gladiatorii imi sunt simpatici, insa tu vrei sa pari o poetesa inteligenta, complicata si sofisticata. nu stiu cine e tigrul, dar cu siguranta tu esti pantera!
  la atac!

  noiembrie 20, 2007 la 12:39 am

 20. nu vreau sa par. chiar sunt:)

  noiembrie 20, 2007 la 1:35 am

 21. am o dilema. cum se spune corect: elogiul marmeladei sau elogiul marmelazii?

  noiembrie 20, 2007 la 3:00 am

 22. amza, am inteles mesajul:) e ok. incercam data viitoare. eu doar peltea… marmelada e prea osoasa pentru dintii mei.

  c u si gata

  noiembrie 20, 2007 la 3:50 am

 23. nu era nici un mesaj ascuns. verifica blogul meu si te vei convinge de intentiile mele.

  noiembrie 20, 2007 la 4:04 am

 24. …e mai bine acum

  noiembrie 20, 2007 la 2:00 pm

 25. lumsa

  iar amor cu nabadai…
  viscere sangerande si zbatandu-se spasmodic in pulberea drumurilor mai va!!! mai astept. ascutiti-va dintisorii!

  nu te mai juca cu lasatu’ reluatu’…

  noiembrie 21, 2007 la 6:23 am

 26. scenaristo, iata ca lumsa vrea sa continuam amorul nostru. nu stiam ca e cu nabadai, dar se pare ca aici este incurajat exibitionismul, iar mie imi plac provocarile. dupa cum puteti vedea si pe blogul meu, sunt considerat dandy! imi plac femeile cu pretentii.

  noiembrie 22, 2007 la 1:24 am

 27. lum, asta cu lasatu’ reluatu’ nu mi-a placutu’ niciodatu’ dar stiu specialisti in domeniu. cred ca suntu’ constinte comune…

  …nu inainte de a-mi aduce lana de aur, pana la primii nameti, moncher. vezi bine ca intram acolo. noua ne plac barbatii simpli, putin tolomaci si neaparat urati. te incadrezi?

  noiembrie 22, 2007 la 1:30 am

 28. urat nu sunt si nu e vina mea, simplu – as spune ca da, iar tolomac – doar la nevoie. raman in continuare un simplu dandy cu aplecare spre femei destepte si cu ochi verzi.

  noiembrie 22, 2007 la 3:09 am

 29. lumsa

  cunostinte comune zici? adica eu pe tine si tu pe mine???? eu zic once more: e rau! nu mai ameti bubulinele.

  amza, nu o sa intru inca la tine pe blog; nu pana nu absolv cursul intensiv de desteptare si pana nu gasesc lentile pe verde. intre timp o sa-mi contruiesc o parere despre tine din „exterior”, sa te vad cum si cat te apleci spre femeia desteapta cu ochi verzi si cam cat de dandy esti.
  deci, draci copii, va urmaresc cu interes.

  noiembrie 22, 2007 la 7:06 am

 30. lum, cred ca l-ai necajit pe amza. nu-i asa, amza?! e rea.

  yours, cu drac

  noiembrie 25, 2007 la 3:32 am

 31. yobi

  scenaristo…pfui ce privire..Am suspus studiului ce oferi acolo ‘n pozna si e grav. Ai privire de psihopata, nu zic eu asta ..specialisti:D la modul cel mai serios..folosesti halucinogene? mananci ciuperci? ca la droguri nici nu indraznesc sa gandesc.

  noiembrie 25, 2007 la 6:25 am

 32. haludiogene

  noiembrie 25, 2007 la 8:02 am

 33. lumsa

  cum sa-l necajesc eu pe amza? n-am eu atata talent. cred doar ca amorul vostru a intrat conul intunecat al lunii – nu fii trista.

  ciuperci, huh? yobi sigur nu te iubeste inca…

  eu, da. cu atat mai mult cu cat nu poti sa deschizi niste robineti amarati. de ranga ai auzit?

  noiembrie 25, 2007 la 11:14 am

 34. eram cu ciocanul de snitele pregatit cand mi-am amintit ca mi-am uitat arca acasa. porumbel aveam, deja. il scosese tatiana pe gura. asa ca am renuntat la ornamentul cu cascada. il aman pentru craciun. si asa e lumea cam plictisita in floreasca… (plus ca am si numarul instalatorului ninel)

  ii termina ochii aia haluciferi. habar nu au ca mi-am tras fermoarul la pielea lui kaa.

  noiembrie 25, 2007 la 7:07 pm

 35. lumsa

  ninel …ma sfasaie numele asta. o fi chiar numele cuiva? te rog, fa-i o poza!

  ps incearca sa touch-up irisii. daca-i dispari cu totul, atunci sa vad ce mai zice lumea.

  noiembrie 25, 2007 la 10:04 pm

 36. o sa dispar blogul cu totul, curand, asa ca… lumea sa mai si taca.

  iar ninel???? este imediat dupa nina. stii tu… nina. dar nu aminti in downtown numele lui, pls, ca nu i-am retinut numarul si iau tramvai, metrou si autobuz sau tramvai (ce vine).

  noiembrie 25, 2007 la 10:20 pm

 37. lumsa

  lasa, nu mai disparea tu blogul, ca vine sfarsitul ala mare anyhow. mi-a spus mie cineva. 🙂 eu zic sa ne facem arca sau ceva.
  ninel, ninel, ninel…

  noiembrie 26, 2007 la 7:39 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s