…sa batem campii cu gratie, doamnelor si domnilor!

„Gala Teatrului Tânăr” Premiază Cea Mai Bună Trupă de Teatru

„Gala Teatrului Tânăr” Premiază Cea Mai Bună Trupă de Teatru

„Cultura salvează România! Salvaţi Cultura! este sloganul Galei Teatrului Tânăr, din 6 mai 2010. Premiul oferit de Fundaţia Dan Voiculescu Pentru Salvarea României, organizatoarea festivalului, este de 100 000 $ şi va fi al celei mai bune trupe romaneşti de teatru prezente în concurs! Nu rămâne decât să vă înscrieţi, să participaţi şi să câştigaţi! Baftă şi inspiraţie!

gala teatrului tanar,GTT,actori,artisti,regizori,teatru

În 2010 Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va desfăşura, sub sloganul „Cultura salvează România! Salvaţi Cultura!”, cea de-a treia ediţie a premiilor Dan Voiculescu.

Anul acesta premiul va răsplăti ţinerii actori. Vor fi premiate trupe de tineri actori din teatre, trupe particulare, studenţi talentaţi ai Academiei Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică.

Marele premiu, în valoare de 100.000 de dolari, va fi acordat unei trupe romanesti de teatru formată din maximum 7 actori, cu vârstă cuprinsă între 18-35 de ani. Acesta va fi decernat în cadrul unei gale ce va avea loc în data de 6 mai 2010, la teatrul Odeon din Bucureşti şi va consta într-un turneu la cele mai importante Festivaluri de Teatru din Europa (Paris, Londra, Berlin), pentru o perioadă de 3 luni (90 de zile). Spectacolul câştigător va putea avea reprezentaţii în cadrul celor trei Festivaluri de Teatru.

Participanţii, trupe sau tineri actori, se pot înscrie în perioada 5 – 28 Martie trimiţând la adresa de e-mail teatrultanar@fudv.ro, următoarele documente:

– Curriculum Vitae (fiecare membru al trupei)

– Portofoliu

– Detalii despre spectacolul cu care se face înscriere în concurs (distribuţie, regie)

– Înregistrare video: fie a unei interpretări anterioare, fie cu înregistrarea unei repetiţii generale a piesei cu care va intra în concurs trupa participantă

Spectacolul înscris pentru concurs trebuie sa corespunda urmatoarelor genuri : teatru-dans, Comedia Del Arte, teatru-pantomima, coregrafie-cuvant. Participantii pot intra in festival si cu piese si texte personale.

Durata spectacolului nu trebuie să depăşească 60 minute si se va juca in limba romana.
Preselectia trupelor care vor intra in selectia finala se va face in perioada 29 Martie – 2 Aprilie, de catre o comisie formata din specialisti cu experienta in domeniul artistic.
Juriul va fi format din mari personalităţi ale teatrului românesc.

Regulamentul concursului

5 responses

 1. Pingback: o iubesc pe andaa » Blog Archive » “Gala Teatrului Tânăr” Premiază Cea Mai Bună Trupă de Teatru

 2. idee excelentă!

  martie 12, 2010 la 8:40 am

 3. Nu spun, o fi o actiune cat se poate de onorabila, dar afisul …. ah, afisul! O chintesenta a kitsch-ului (asta daca nu cumva da dovada de o formidabila autoironie).

  martie 13, 2010 la 4:25 pm

 4. Vad floarea, spune-mi cand primavara ?

  martie 25, 2010 la 2:08 pm

 5. mie imi pare una dintre putinele idei constructive care se pun in practica in sprijinul culturii, mai ales acum cand una dintre marile mele iubiri, Cartarescu, a inceput sa faca politica de dreapta, pro-putere si asta m-a intristat teribil.
  bine ati venit!

  martie 29, 2010 la 7:18 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s